FreeStyle Libre

krisz_2011

Aktív tag
Sziasztok
Konkrét véleményeket szeretnék olvasni.
Most jó vagy sem?
Megéri megvenni?
Minimálbéren vagyok tehát hatalmas kiadás számomra. Jól értelmezem hogy csak 10 - 12 napig működik?
És utána?
Most akkor ennyi pénzért kapok egy érzékelőt??
Softver hol található?
Androidon működik?
Bocsánat a
Nem vagyok egy nagy internet és kütyü mágus.
Köszönöm előre is a segítséget.
Szia Albert!
- Jó. A legtöbb felhasználónak nagyon bevált. A HbA1c mindenkinél jelentősen javult. Előfordul allergiás reakció a ragasztójára, ezért érdemes előbb csak 2 db-al kipróbálni, utána max. még 4-5 db-ot rendelni. Ha addig nem lesz gond, akkor valószínűleg a későbbiekben sem.
- A többség szerint igen.
- 14 napig működik, másodpercre pontosan. Utána szenzorcsere és a másik mér tovább.
- Egyrészt van saját gyári leolvasója, ha kezdőcsomagot veszel. Egyébként mobilos app-al is működik, amit ráadásul kalibrálni is lehet. (Glimp) Működik androidon. A saját mérő normál tartományban pontos, alatta - felette alá, ill. fölé mérhet. A telefonos app a kalibrálás miatt mindenhol pontos.
- 1 szenzor kb. 60 EUR.
- Önmagában nem csodaszer, de a kezelésben rengeteget segíthet, sokkal kevesebb ujjbegyes mérés kell, lényegesen kényelmesebb az élet.
 

Vitamin

Aktív tag
Lehet hogy már próbáltátok (?), de azért leírom a gyártó ezeket javasolja bőrirritáció esetén: Brava Skin Barrier Spray, 3M Cavilon Reizfreier Hautschutz, Convatec Sensi-Care Sting Free Skin Barrier. Csatoltam a táblázatot.
 

Csatolások

  • FreeStyleLibre_HautSchutz.jpg
    FreeStyleLibre_HautSchutz.jpg
    97.3 KB · Olvasás: 11

krisz_2011

Aktív tag
Lehet hogy már próbáltátok (?), de azért leírom a gyártó ezeket javasolja bőrirritáció esetén: Brava Skin Barrier Spray, 3M Cavilon Reizfreier Hautschutz, Convatec Sensi-Care Sting Free Skin Barrier. Csatoltam a táblázatot.
Szia! Köszönöm az érintettek nevében. Bár legtöbben nem csak a cég által javasolt, de sok más tapaszt, kegyszert, miegyebet kipróbáltak. Nálunk még a legjobb a vízhólyag tapasz volt, de sajnos a libre ragasztóanyaga mindenen áthatol. A megoldás az allergiásoknak az lesz ha a cég majd ragasztót vált...
 

Vitamin

Aktív tag
Szia! Köszönöm az érintettek nevében. Bár legtöbben nem csak a cég által javasolt, de sok más tapaszt, kegyszert, miegyebet kipróbáltak. Nálunk még a legjobb a vízhólyag tapasz volt, de sajnos a libre ragasztóanyaga mindenen áthatol. A megoldás az allergiásoknak az lesz ha a cég majd ragasztót vált...

Szia,

nagyon szívesen, igazából annak örülnék ha valaki meglelné azt a terméket amivel ez a gond megszűnne.
Nem hiszem hogy egyhamar ragasztót váltanának, de ne legyen igazam. Gondolom ha más ragasztót raknak rá az egész megfelelőségi vizsgálatot kezdhetik elölről. A szenzor ha nem jól tapad fölé mérhet. A bloggerek 2019-2020-ra jelzik a bluetooth-os változatot, akkor talán. Hazai támogatás hiányában nagyon magára van hagyva az ember. Az Abbott Magyarország olyan mint a Columbo felesége. Tudjuk hogy létezik, de még senki sem látta. Valakinek válaszoltak?

A nemzetközi oldalak viszont nagyon jók. Mindegyik egy kicsit más, némelyiken egész jó anyagok vannak. Van FreestyleLibre Academy is :) Csak regisztrálni kell.
 

krisz_2011

Aktív tag
A FB-on nagyon jó magyar csoportok is működnek, ahol a legújabb információk beszerezhetők. A szenzor jelenleg is használható mobiltelefonos alkalmazással kalibrálható módon, sőt cgm-ként is, kiegészítő eszközökkel. Ezeket nem az Abbott cég fejleszti, ami valahol érthetetlen, ugyanúgy, mint a teljes üzletpolitikájuk. Addig még csak rendben, hogy azokban az országokban forgalmazzák, ahol a TB a diabos eszközöket magas arányban finanszírozza, de most elkezdte az amerikai piacot meghódítani reklámokkal, szabad gyógyszertári árusítással. Mivel a gyártásuk nem növekedett ezzel egyenes arányban, Európában minden országban "sorállás" keletkezett, időnként 2 db-ot lehet rendelni 1 hónapon belül, ami nem fedezi a teljes szükségletet. Nem, "természetesen" nem válaszolnak a kérdésekre (mármint az anyacég), mivel nem gondolom, hogy belátható időn belül meg szeretnék könnyíteni a magyar diabosok számára a vásárlást... Szerintem a ragasztócsere viszont az amerikai piaccal fel fog gyorsulni, ott ugyanis az emberek pert indítanak apróbb dolgok miatt is, nem még ha lerohad a bőrük... Mindezzel együtt a Freestyle Libre nagyon jó termék és mindenkinek csak javasolni tudom, aki megengedheti magának.
 

Skillerz

Új tag
Üdv! Tudna valaki esetleg ajánlani olyan fb-ok csoportot ahol lehetne információt kérni freestyle libre sensor rendelésről? Előre is köszönöm.
 

wumsel

Új tag
Sziasztok!

Már majdnem 3 éve használok FreestyleLibre-t, de most gondokba ütköztem a rendeléssel. Az elmúlt kb. fél évben egy németországi cég (Mailboxde) címére rendeltem a szenzorokat, ahonnan továbbították nekem Magyarországra. 1-2 hete kaptam egy email-t a FreestyleLibre webáruházból, hogy felfüggesztették a fiókomat, mert szerintük továbbértékesítettem a szenzorokat. (Nem tettem.) Próbáltam írni nekik email-t (angolul), de nem kaptam választ.

Próbáltam mostanában új fióko(ka)t regisztrálni, de amikor eljutok oda ahol a fizetési módot kéne kiválasztani, mindig átdob egy másik oldalra ahol 404-es hibát látok. Ha pedig a fiókbeállítások alatt a "Hinterlegte Zahlungsarten" oldalon próbálok hozzáadni egy bankkártyát, akkor kis gondolkodás után (mielőtt még feljönne az ablak ahol beírom a bankkártyaszámot) átdob a fiókbeállítások főoldalára.

Próbáltam megkerülni esetleges országkorlátozásokat a következőkkel, de nem jutottam előbbre:
- TOR-on keresztül, SOCKS-proxy-val használtam a firefoxot. (Tor-ban beállíottam, hogy mindig németországi gép legyen az utolsó állomás.)
- Egy frankfurti AWS virtuális gépen keresztül SOCKS-proxy-val használtam a firefox-ot. (Ebben az esetben firefox-ban az about:config oldalon a 'network.proxy.socks_remote_dns'-t is bekapcsoltam.)
- Firefox-ban az about:config oldalon a intl.accept_languages értékét is átállítottam 'de-de'-re, hátha ez alapján blokkolnak.
- Próbáltam egy-egy elütést beletenni a nevembe és a címbe, hátha azzal próbálnak meg kiszűrni engem.

Vagy valami okosabb módszert találtak az ország-szűrésre vagy valami más a gond.

Ti honnan szerzitek be a szenzorokat, van rá ötletetek, hogy mi lehet a gond? Tapasztaltatok hasonlót?
 
Sziasztok
Egy ismerős rendelte kint, ottani címre és úgy küldte haza a szenzort. Olvasót nem vettem, mert egyenlőre csak szeretnék rájönni, mit tegyek a reggeli 9-10-es értékek ellen. Ha 7-8-as értékkel fekszem, 9-10, ha 10 környékivel, akkor is. Ehhez mérten próbáltam több-kevesebb bázist adni, eredménytelenül. Éjszaka meg aludni kellene, mert másnap munka, már nem megy az állandó felkelés, illetve az megy, de nem tudok visszaaludni. Szóval ezért. Viszont az elején voltak gondjaim a felismertetéssel. Aztán olvastam, hogy glimp S kell hozzá. Az 1 óra sem volt annyira evidens, hogy ennyi kell a szenzornak. Aztán elkezdte olvasni. Jó lenne valami magyar fordítás erre is. Feltettem a LIAPP appot, ami már magyar is, a kettő meglepően azonost mért, gondolom hasonló az alap. Viszont nem lehet korrigálni benne. Innen jön a kérdésem. Ez a korrekció annyi, hogy leolvastatom, mérek egyet kézivel és beviszem annak az adatait? Ezzel a program "tanul"? Regeltem dropbox-ra, de ez a csv formátum..
Mivel elég macerás a rendelés, tudtok egyszerűbb beszerzést?
 

wumsel

Új tag
> Aztán olvastam, hogy glimp S kell hozzá.

Én az Egyesült Királyságba szánt hivatalos olvasóprogramot használom. Ehhez fel kellett telepítenem egy "Hola" nevű VPN alkalmazást és azon keresztül sikerült felrakni.
 

Vitamin

Aktív tag
Szia! Január végétől kezdve igen. Addig még G5-t. Van már G6-tál kapcsolatosan tapasztalatod?

Hello,

még nem próbáltam, de nyilván ezt is ki szeretném próbálni... Jó lenne ha írnál Dexcom-os tapasztalatokat, itt főleg a FreeStyle-t ismerik.
Azt látom hogy a fejlett országokban 160 GBP-ba (vagy 200 EUR) kerül egy hónapra vetítve az évi 37 érzékelő és a 4 jeladó (G6).
YouTube-on állítják hogy a G6-ot is újra lehet indítani és még jópár napig pontosan mér, ez tényleg így van?
Te hány napig tudsz használni egy G5 érzékelőt?
Gondolom egyéni jellemző hogy mikor lepik el az antitestek az elektródát vagy az enzim is tönkre megy?
Felkarra lehet tenni, ott is pontosan mér vagy csak a hason jó?
Alá lehet menni a FreeStyle 20e HUF/2hét árának biztonságosan?
Lehet-e innen (M.o.) tepsi telefonnal használni és mi kell hozzá (angol v. német google account?).
Ja és a beszerzés (Bécsben nincsenek messze az Abbottól...)?
Dexcom cgm képviselet van itthon, de horror áron adják és a kettővel ezelőtti verziót... Lehet-e rá támogatást kérni OEP-től (gyakorlatban ez működik?) vagy inkább a szerezd be külföldről ahogy tudod út működik?
 

MSt

Új tag
Szia! Én jó két éve használom a Dexcom G5-t. Elötte kipróbáltam a Freestyle Libret is, de a Dexcom-ot választottam a riasztási funkció miatt. Hivatalosan 7 napig lehet használni, de sokan akár 3-4 hétig vagy tovább is használják. Én két hétig, addig biztos, hogy teljesen jól müködik és a böröm tapaszra soha nem volt allergiás. Az elsö nap a felhelyezés után néha totál eltérö értékeket mutat, de ez a Librenel is így van. Èn hason és felkarom szoktam hordani. Felkaron is ugyanolyan jól mér. Amerikai fórumokban olvastam, hogy vannak akik egészen extrém helyeken is hordják.
A G6-os nagy elönye, hogy nem kell kalibrálni, azaz csak különleges vagy vészhelyzetben kell cukrot mérni. Elvileg újra lehet indítani, nem annyira egyszerüen, mint a G5-t, de többféle megoldás is létezik.
Az árat illetöen, azt mondanám, ha folyamatosan használja az ember a szenzort, nemcsak alkalomszerüen, akkor akár olcsóbb is lehet mint a Libre, attól függöen, hogy hány napig hordod a szenzort.
Egy egyszerü számítás 1 év idötartamra Dexcom G5-re, az ebay.de árak alapján:
  • 1 leolvasó: 150€ (vagy telefonnal használja az ember)
  • 4 jeladó: 4 x 185€= 740€
  • érzéklö (170-180€+postaköltség 4 darab):
    • heti cserével: 52 x 45€ = 2340€
    • 2 heti cserével: 25 x 45€ = 1170€
    • 3 heti cserével: 17 x 45€ = 750€
    • 4 heti cserével: 13 x 45€ = 585€
Pl. ha 3 hetente cserél az ember szenzort, akkor 150€ + 740€ +750€ =1640€ egy évre. Egy hónapra: 137€
Ha hetente cserélsz, akkor jól több, mint 200€, de két heti cserével is kevesebbre jön ki, mint 200€. Más európai országokban is érdemes megnézni, hogy mennyibe kerül.
Ha nem folyamatosan akarod hordani, akkor egyértelmüen a Libre olcsóbb. A G6-ost egyenlöre az ebay-en még nem igazán lehet találni, ha a Dexcomtól akarod beszerezni, akkor pl. nemcsak, hogy ott regisztrált kell, hogy legyél, hanem egy trainingen is részt venni.
A telefont illetöen sajnos nem nagyon tudok neked segíteni, mert én német telefonnal használom, ugyanis No.-ban élek. Viszont Nightscout-tal magyar telefonnal müködik: http://www.nightscout.info/?fbclid=IwAR1SLfevM-yba-VKmQMznSyxFEkC8loAQQQy0vaA6z6PZjLpH1CbZj3lsO0 .
Az OEP-es kérdéseket illetöen sem tudok segíteni. Amennyire tudom csak nagyon kivételes esetben támogatják.
 

Vitamin

Aktív tag
Hello,

köszi nagyon a részletes leírást!!!

Az nagyon jó hír hogy valóban duplázni lehet a működési időt.
Így már versenyképes az ára.
A G4 G5 tényleg nagyon jó áron van az ebay-n, sajnos a jeladó megeszi az árelőny nagy részét.
Érdekes hogy a vízállóságért feláldozták az elemcsere lehetőségét.

A beszerzése ezek szerint a G6-nak sem lesz könnyű, de hát ezt már megszoktuk ....
Ha nem nagy kérés írd meg légyszíves a G6 tapasztalatokat is majd!

Köszi!
 
Oldal tetejére