Táplálkozással kapcsolatos tanulmányaimat a SOTE-EFK Dietetika szakán folytattam, ahol 2003-ban végeztem. Munkámat budapesti kórházakban (OGYIK, Péterfy Sándor utcai kórház), és az OÉTI-ben is folytattam. Jelenleg a Ciris Budapest Nemzetközi Reprodukciós Intézetnek dolgozom, foglalkozom magántanácsadással, betegoktató irodalmakat állítok össze, előadásokat tartok iskolák, klubok számára; több évi, a diabétesz témájához kapcsolódó dietetikai cikkírást könyvelhetek el régebben a Dr. Info – Cukorbeteg Élet, újabban a DiabFórum magazin számára.
Kétgyermekes családanyaként szívügyem az egészségvédő, preventív táplálkozás gyakorlata és terjesztése, a betegségekhez kapcsolódó diéták megismertetése azokkal, akik e szelíd és természetes, de annál hatékonyabb gyógymódot is szeretnék – vagy kénytelenek – az életük részévé tenni. Vallom, hogy a mai élelmiszer-kínálatban nem könnyű valódi kontroll alatt tartani mindennapi táplálékainkat, de odafigyeléssel, utánajárással és tudatos választással fellelhetőek a szervezet számára megbízható, minőségi nyersanyagok, élelmiszerek. Fontos, hogy a hangsúlyt minden esetben a betegségek megelőzésére kellene helyeznünk – melyet az utókor számára már kisded korban, helyes táplálkozási példamutatással kellene bevezetnünk.
A már kialakult kórállapoton pedig úgy segíthetünk táplálkozás-élettani szempontból, illetve úgy tarthatjuk a betegséget kontroll alatt, ha törekszünk a témához kapcsolódó dietetikai tudást megszerezni és az életmódunk szerves részévé tenni.