Áfonyás-ribizlis sajttorta

A sajttorta akkor van kész, ha összeáll, de a közepe még remeg, mikor megrázzuk

18 cm átmérőjű tortaforma
 500 g ribizli/áfonya vegyesen
 500 g mascarpone sajt
 150 g Gullón Ligera keksz
 6 evőkanál por alakú eritrit
 5 dkg vaj
 2 dl habtejszín
 0,50 darab citrom leve és héja
 vaníliakivonat
 (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)

1

A vajat megolvasztjuk, a kekszet pedig aprítóban megőröljük, majd összekeverjük és egy kapcsos tortaforma aljára egyenletesen lenyomkodjuk.

2

A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascar-ponét, a por-eritritet, a citrom levét, a héját és a vanília kivonatot.

3

A kekszes alapra rákanalazzuk a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

4

Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórjuk és már fogyasztható is.