Almás-diós lepény

Az almás-diós lepény egy gyorsan összeállítható, kevert sütemény. Karácsonyra is tökéletes.

 50 dkg alma reszelve
 15 dkg dió darálva
 2 evőkanál darált lenmag (ehelyett is lehet dió)
 kis citromlé
 1 darab tojás
 1 evőkanál vaj
 pici só
 édesítő
 őrölt szegfűszeg, fahéj, gyömbér
A tetejére
 ízlés szerint diabetikus v. cukormentes baracklekvár, 5 dkg durvára vágott dió

1

A hozzávalókat összekeverjük, kisebb tepsibe simítjuk (kenhető, nem folyékony masszának kell lennie).

2

A tetejére alma szeletkéket nyomkodunk, 165 fokon kb. fél óráig sütjük.

3

Utána megkenjük a 3 kanál lekvárral és megszórjuk durvára vágott dióval, 10 percre visszatesszük a sütőbe.