Almás tönköly tortácska

Az egyik leggyakrabban készített édesség, nagyon sokféle változata létezik, mindenki szereti, és egyszerű elkészíteni.

4 főre
 18 dkg teljes őrlésű tönköly liszt
 6 dkg vaj
 2 darab savanykás alma (30 dkg)
 1 darab tojás
 édesítőszer
 fahéj, citromhéj ízlés szerint

1

A lisztet, édesítőszerrel és egy kevés fahéjjal összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat.

2

A tojást hozzáadagolva sima tésztává gyúrjuk, aztán kinyújtjuk, és (2-3 mm) vékonyságú kör formát vágunk belőle.

3

A vékonyra szelelt almát szép sorban rárakjuk, majd megszórjuk fahéjjal, édesítőszerrel ízlés szerint.

4

A széleket behajtjuk és 20–25 perc alatt ropogós-pirosra sütjük a tortát.