Az almás zabfelfújt hidegen és melegen is finom.
A 100 g zabpehelyből a 2 dl tejjel és a 2 dl vízzel zabkását készítünk, melyet egy picit édesítünk édesítőszerrel. (A folyadékban 3–5 perc alatt megfőzzük a zabpelyhet.) Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, közben többször átkeverjük.
A túróba beleütjük a 3 tojás sárgáját, pici szódabikarbónát és fahéjat, édesítőt adunk hozzá, majd jól összekeverjük. A túrós masszába beleforgatjuk a kihűlt zabkását. A 3 tojás fehérjét pici sóval habverővel felverjük, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük a kész túrós, zabos masszához.
Az egészet egy 20x25 cm-es szilikon formába öntjük és belekockázzuk az almát, majd 180 fokon 45 percig sütjük.
Szeletelés után porrá őrölt édesítővel (fahéjjal keverve) vagy cukormentes lekvárral tálalhatjuk.