Almás zabfelfújt

Az almás zabfelfújt hidegen és melegen is finom.

4 főre
 100 g nagy szemű zabpehely
 20 dkg savanykás alma
 250 g zsírszegény túró
 3 darab tojás
 2 dl tej
 2 dl víz
 fél citrom leve és héja (kezeletlen)
 pici fahéj
 pici szódabikarbóna
 pici só
 édesítő, ízlés szerint
Díszítés
 por alapú édesítőszer fahéjjal keverve
 cukormentes lekvár

1

A 100 g zabpehelyből a 2 dl tejjel és a 2 dl vízzel zabkását készítünk, melyet egy picit édesítünk édesítőszerrel. (A folyadékban 3–5 perc alatt megfőzzük a zabpelyhet.) Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, közben többször átkeverjük.

2

A túróba beleütjük a 3 tojás sárgáját, pici szódabikarbónát és fahéjat, édesítőt adunk hozzá, majd jól összekeverjük. A túrós masszába beleforgatjuk a kihűlt zabkását. A 3 tojás fehérjét pici sóval habverővel felverjük, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük a kész túrós, zabos masszához.

3

Az egészet egy 20x25 cm-es szilikon formába öntjük és belekockázzuk az almát, majd 180 fokon 45 percig sütjük.

4

Szeletelés után porrá őrölt édesítővel (fahéjjal keverve) vagy cukormentes lekvárral tálalhatjuk.