Az almás zabfelfújt hidegen és melegen is finom.
A 100 g zabpehelyből a 2 dl tejjel és a 2 dl vízzel zabkását készítünk, melyet egy picit édesítünk édesítőszerrel. (A folyadékban 3–5 perc alatt megfőzzük a zabpelyhet.) Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, közben többször átkeverjük.
A túróba beleütjük a 3 tojás sárgáját, pici szódabikarbónát és fahéjat, édesítőt adunk hozzá, majd jól összekeverjük. A túrós masszába beleforgatjuk a kihűlt zabkását. A 3 tojás fehérjét pici sóval habverővel felverjük, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük a kész túrós, zabos masszához.
Az egészet egy 20x25 cm-es szilikon formába öntjük és belekockázzuk az almát, majd 180 fokon 45 percig sütjük.
Szeletelés után porrá őrölt édesítővel (fahéjjal keverve) vagy cukormentes lekvárral tálalhatjuk.
adag 1 főre
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Lejárt a munkamenet
Ismételten be kell jelentkezni. A bejelentkező oldal új lapon fog megnyílni, melyet bejelentkezés után bezárhatunk. Ezt követően visszatérhetünk erre az oldalra.
A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.
Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.