Antipasto aglio (fokhagyma előétel)

Antipasto aglio - szardellás pikáns szendvics feltéttel

4 főre
 30 darab nagy fokhagymagerezd
 5 dkg szardellafilé kiáztatva, lecsepegtetve és szárazra törölve
 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
 1 evőkanál olvasztott vaj
 1 evőkanál olívaolaj
 2 csepp Tabasco
 0,50 dl olívaolaj (sütéshez)

1

A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és keresztben 3 mm-es szeletekre vágjuk.

2

A végeket fokhagymapréssel átnyomjuk és a szardellafilével együtt egy kerek aljú edénybe (a legjobb egy mozsár) tesszük.

3

Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, a vajat és az olaj első felét, majd az egészet egy pasztává dolgozzuk el.

4

A fokhagymaszeleteket egy serpenyőben a maradék olajon aranybarnára sütjük (vigyázzunk, meg ne égjen).

5

A szardellapasztát a pirított kenyérszeletekre kenjük és a sült fokhagyma gerezdekkel körítjük.