Avokádókrém pirítósra

Az avokádókrém nemcsak finom, de egészséges is, kiváló pirítósra kenve, de natur tortilla chips-el is kitűnő.

2 főre
 1 darab avokádó (20 dkg)
 1 gerezd zúzott fokhagyma
 0,50 fej vöröshagyma (3-4 dkg)
 3 csepp citromlé
 1 evőkanál 20%-os tejföl
 ízlés szerint só és törött bors

1

Az avokádót „kifordítjuk” a magjából (hosszában körbevágjuk a mag körül és egy csavaró mozdulattal kettéválasztjuk), hámozás után apró darabokra vágjuk.

2

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt vöröshagymát, a citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, a tejfölt is hozzákeverjük és jól összeturmixoljuk.

TIPP
3

Pirítósra kenve fogyasztjuk, de natúr tortilla chips-sel is kóstolhatjuk.