Print Options:

Bableves kolbásszal

Hozzávalók1 adag

Hagyományos, nagyon egyszerű és finom étel, rántás nélkül.

Bableves kolbásszal

8 főre
 35 dkg salátabab
 20 dkg sárgarépa
 15 dkg fehérrépa
 10 dkg zeller
 15 dkg szárazkolbász
 2 gerezd fokhagyma
 2 dl 12%-os tejföl
 só, bors
1

A babot előző este beáztatjuk annyi vízbe, mely elfedi.

2

Másnap kuktába tesszük, és a tisztított ujjnyi hosszúra vágott répákat, tisztított fokhagymát illetve a tisztított hasábolt zellert valamint a karikázott kolbászt is hozzáadjuk. Borssal ízesíthetjük.

3

Lefedve kb. 45 percig főzzük a kuktában, ameddig a babok teljesen megpuhulnak.

4

A levest a végén sózzuk, és tálaláskor tejföllel gazdagíthatjuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 287.7
% Napi érték *
Zsír 10.1g16%
Szénhidrát 33.3g12%
Fehérje 16.9g34%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.