Brassói aprópecsenye

Gluténmentes étrendi ajánlás

4 főre
 40 dkg sertéscomb
 4 evőkanál olaj
 1 kg burgonya
 23 gerezd fokhagyma
 Majoránna
 Fűszerpaprika
 Őrölt bors

1

A húst kockára vágjuk, egy evőkanál olajon teflon edényben átpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi fűszerpaprikával, majoránnával és zúzott fokhagymával. Kevés vízzel felengedve puhára pároljuk, majd mikor megpuhult zsírjára pirítjuk.

2

Közben a megtisztított burgonyát egyenletes kockákra vágva, sós vízben félig megfőzzük. Leszűrve jól lecsurgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, majd a maradék olajjal meglocsolva, előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

3

A tepsis burgonyát a kész hússal lazán összekeverve rögtön tálalhatjuk.

4

Tipp: Érdemes a húst egy nagyobb teflon edényben készíteni, hogy abban keverhessük össze a burgonyával, ne menjen kárba a fűszeres pecsenyelé. Salátákkal, savanyúságokkal fogyasztható.