Gluténmentes étrendi ajánlás
A húst kockára vágjuk, egy evőkanál olajon teflon edényben átpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, csipetnyi fűszerpaprikával, majoránnával és zúzott fokhagymával. Kevés vízzel felengedve puhára pároljuk, majd mikor megpuhult zsírjára pirítjuk.
Közben a megtisztított burgonyát egyenletes kockákra vágva, sós vízben félig megfőzzük. Leszűrve jól lecsurgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, majd a maradék olajjal meglocsolva, előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
A tepsis burgonyát a kész hússal lazán összekeverve rögtön tálalhatjuk.
Tipp: Érdemes a húst egy nagyobb teflon edényben készíteni, hogy abban keverhessük össze a burgonyával, ne menjen kárba a fűszeres pecsenyelé. Salátákkal, savanyúságokkal fogyasztható.