Brokkolis penne, diós pestóval

A dió fantasztikus pesto alapanyag. A diót cukorbetegségben gyakran, kis mennyiségben ajánlott a diétába építeni.

A pestóhoz
 4 marék friss bazsalikomlevél
 4 evőkanál ricotta
 4 evőkanál reszelt parmezán
 4 evőkanál olívaolaj
 4 evőkanál darált dió
 2 gerezd fokhagyma
 1 gal petrezselyemzöld
 só, őrölt feketebors
A tésztához
 240 g tollhegy tészta (durum)
 400 g brokkoli
 4 l víz

1

Megtisztítunk egy gerezd fokhagymát és félbevágva az aprítóba dobjuk és pépesítjük. A hagymára következnek a megmosott bazsalikomlevelek, petrezselyem, dió, ricotta, só, bors, reszelt parmezán végül az olívaolaj. Beindítjuk az aprítót, és pár másodperc alatt krémesre dolgozzuk a pesztónkat.

2

A brokkolit apró rózsákra szedjük és megmossuk.

3

Vizet forralunk a tésztának és a tészta mellé beledobjuk a brokkolirózsákat is. Ha a tészta kész, a brokkolival együtt leszűrjük. A tésztánkat, a ricottás pesztóval és a brokkolival összekeverjük, így tálaljuk.