Céklás palacsinta spenóttal és reszelt sajttal

Egy egészséges színes, sós palacsinta.

4 főre
A palacsintához
 12,50 dkg durum liszt
 1 darab nagyméretű tojás
 3 dl 1,5%-os tej
 10 dkg főtt vagy sült cékla finomra reszelve
 0,50 lb
 1 evőkanál olaj a sütéshez
A töltelékhez
 12 dkg reszelt sovány sajt
 2 dl sovány tejföl
 10 dkg leveles (fagyasztott v. friss) spenót
 1 kisebb gerezd fokhagyma
 1 evőkanál olaj
 só, bors

1

A palacsinta hozzávalóit egy botmixerrel elturmixoljuk. 15 percet állni hagyjuk, ha szükséges pici vizet még adhatunk hozzá.

2

Pár csepp olajjal megkent kerámia palacsintasütőn kisütjük a palacsintákat.

3

A töltelékhez a spenótot az olajon megfonnyasztjuk, fokhagymával és sóval, pici borssal ízesítjük.

4

Megtöltjük a palacsintákat és a tetejüket sajttal és tejföllel díszítjük.