Csőben sült karfiol

Ha többféle sajttal készítjük még izgalmasabb...

3 főre
 60 dkg karfiol
 6 evőkanál (csapott) durum búzaliszt
 3 evőkanál (csapott) sovány margarin
 3 dl 1,5%-os tej + 3 dl víz
 3 darab tojás
 15 dkg sovány reszelt sajt
 3 dl sovány tejföl
 só, bors, szerecsendió

1

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, de még jobb ha kuktában megpároljuk, majd jénai tálba halmozzuk és hagyjuk hűlni.

2

Ezalatt a margarint felolvasztjuk, benne a lisztet kis ideig kevergetjük, majd a víz és tej keverékével felöntjük és sűrűre főzzük.

3

Ebbe adjuk a tojások sárgáját, a tejföl felét, a fűszereket és a felvert tojásfehérje habját.

4

A kapott masszával leöntjük a karfiolt és reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.