Print Options:

Csőben sült karfiol

Hozzávalók1 adag

Ha többféle sajttal készítjük még izgalmasabb...

Csőben sült karfiol

3 főre
 60 dkg karfiol
 6 evőkanál (csapott) durum búzaliszt
 3 evőkanál (csapott) sovány margarin
 3 dl 1,5%-os tej + 3 dl víz
 3 darab tojás
 15 dkg sovány reszelt sajt
 3 dl sovány tejföl
 só, bors, szerecsendió
1

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, de még jobb ha kuktában megpároljuk, majd jénai tálba halmozzuk és hagyjuk hűlni.

2

Ezalatt a margarint felolvasztjuk, benne a lisztet kis ideig kevergetjük, majd a víz és tej keverékével felöntjük és sűrűre főzzük.

3

Ebbe adjuk a tojások sárgáját, a tejföl felét, a fűszereket és a felvert tojásfehérje habját.

4

A kapott masszával leöntjük a karfiolt és reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 396
% Napi érték *
Zsír 18.4g29%
Szénhidrát 25.6g9%
Fehérje 28.1g57%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése