Nehéznek tűnik, de mégsem az. Leírni hosszabb, mint elkészíteni...
A tojások sárgáját az édesítő kétharmadával krémesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék édesítőt is beledolgozzuk.
Egyharmadát a bekevert tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük el benne.
Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé az édesítőt is beledolgozzuk. Citromlével és a rumaromával ízesítjük, majd 3 dl joghurtot adunk hozzá.
A zselatint a maradék 1dl joghurtba szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk.
A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
A tetejét eperrel, citromfűvel díszítjük.