A diószalámi adható meleg ételhez feltétként, de szendvicsre is kiváló.
A diót megdaráljuk. A tofut összeaprítjuk (pépesre). A kenyeret vízbe áztatjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A darált lenmagot 2-szeres vízbe áztatjuk.
Egy tálba tesszük a tofut, kinyomkodott kenyeret, diót, búzadarát, az áztatott lenmagőrleményt, és a fűszereket. Rányomjuk a fokhagymát. Ha szükséges, vizet adhatunk hozzá (ha nem akar összeállni). A masszát kb. 30 percig állni hagyjuk.
Majd kis rudakat formálunk, melyeket alufóliába csomagolunk. Olajozott tepsibe tesszük, és közepes lángon kb. 20–30 percig sütjük úgy, hogy közben néhányszor megrázogatjuk a tepsit. Ezután kicsomagoljuk őket, és így is sütjük.
Adható meleg ételhez feltétként, de szendvicsre is kiváló.