Diószalámi

A diószalámi adható meleg ételhez feltétként, de szendvicsre is kiváló.

 50 dkg tisztított dió
 30 dkg füstölt tofu
 8 dkg teljes kiőrlésű kenyér
 5 evőkanál búzadara
 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 2 teáskanál majoranna
 2 evőkanál őrölt lenmag
 2 kisebb fej fokhagyma
 2 evőkanál fűszerpaprika
 2 teáskanál őrölt kömény
 sómentes ételízesítő (Vegamix) és só, ízlés szerint
 víz

1

A diót megdaráljuk. A tofut összeaprítjuk (pépesre). A kenyeret vízbe áztatjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A darált lenmagot 2-szeres vízbe áztatjuk.

2

Egy tálba tesszük a tofut, kinyomkodott kenyeret, diót, búzadarát, az áztatott lenmagőrleményt, és a fűszereket. Rányomjuk a fokhagymát. Ha szükséges, vizet adhatunk hozzá (ha nem akar összeállni). A masszát kb. 30 percig állni hagyjuk.

3

Majd kis rudakat formálunk, melyeket alufóliába csomagolunk. Olajozott tepsibe tesszük, és közepes lángon kb. 20–30 percig sütjük úgy, hogy közben néhányszor megrázogatjuk a tepsit. Ezután kicsomagoljuk őket, és így is sütjük.

TIPP
4

Adható meleg ételhez feltétként, de szendvicsre is kiváló.