Fokhagyma krémleves

Egyszerű, de nagyon ízletes fokhagyma krémleves recept.

4 főre
 3 fej fokhagyma
 2 evőkanál zabpehelyliszt
 25 g vaj
 2 evőkanál olívaolaj
 1 l zöldség alaplé
 2 dl főzőtejszín
 fehérbors ízlés szerint
 só ízlés szerint

1

Megpucoljuk a fokhagymákat. 2 fejet vékony karikára vágunk, a másik fejet fokhagymanyomón áttörjük.

2

Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a karikára vágott fokhagymákat, kevergetve 1-2 percig pirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg.

3

Felöntjük a zöldséglével, sózzuk, borsozzuk, 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük.

4

Ezután a tejszínt simára keverjük a liszttel. A levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, homogénre keverjük, majd a leveshez keverjük.

5

Forralásig főzzük, majd beletesszük az áttört fokhagymát és a vajat.

TIPP
6

Teljes őrlésű pirítóssal kínáljuk.