Print Options:

Fokhagyma krémleves

Hozzávalók1 adag

Egyszerű, de nagyon ízletes fokhagyma krémleves recept.

Fokhagyma krémleves

4 főre
 3 fej fokhagyma
 2 evőkanál zabpehelyliszt
 25 g vaj
 2 evőkanál olívaolaj
 1 l zöldség alaplé
 2 dl főzőtejszín
 fehérbors ízlés szerint
 só ízlés szerint
1

Megpucoljuk a fokhagymákat. 2 fejet vékony karikára vágunk, a másik fejet fokhagymanyomón áttörjük.

2

Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a karikára vágott fokhagymákat, kevergetve 1-2 percig pirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg.

3

Felöntjük a zöldséglével, sózzuk, borsozzuk, 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük.

4

Ezután a tejszínt simára keverjük a liszttel. A levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, homogénre keverjük, majd a leveshez keverjük.

5

Forralásig főzzük, majd beletesszük az áttört fokhagymát és a vajat.

TIPP
6

Teljes őrlésű pirítóssal kínáljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 256.7
% Napi érték *
Zsír 17.1g27%
Szénhidrát 20.7g7%
Fehérje 4.9g10%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings