Egyszerű, de nagyon ízletes fokhagyma krémleves recept.
Megpucoljuk a fokhagymákat. 2 fejet vékony karikára vágunk, a másik fejet fokhagymanyomón áttörjük.
Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a karikára vágott fokhagymákat, kevergetve 1-2 percig pirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg.
Felöntjük a zöldséglével, sózzuk, borsozzuk, 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
Ezután a tejszínt simára keverjük a liszttel. A levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, homogénre keverjük, majd a leveshez keverjük.
Forralásig főzzük, majd beletesszük az áttört fokhagymát és a vajat.
Teljes őrlésű pirítóssal kínáljuk.
adag 1 főre
* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.
Lejárt a munkamenet
Ismételten be kell jelentkezni. A bejelentkező oldal új lapon fog megnyílni, melyet bejelentkezés után bezárhatunk. Ezt követően visszatérhetünk erre az oldalra.
A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.
Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.