Frankfurti leves

Frankfurti leves - Elrontani lehetetlen, de arra figyelj, hogy jó minőségű pulykavirslit főzz bele.

3 főre
 40 dkg kelkáposzta
 8 dkg lila hagyma
 1 gal petrezselyemzöld
 4 szál pulykavirsli
 125 g 12%-os tejföl
 2 evőkanál olaj
 2 evőkanál zabpehelyliszt
 1 gerezd fokhagyma
 só, bors, majoránna, őrölt kömény, fűszerpaprika, víz

1

A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk majd megfuttatjuk 1 ek. olajon.

2

A káposztát csíkokra vágjuk, megpirítjuk a hagymán; fűszerezzük (a majoránnát csak a végén adjuk hozzá) és felöntjük vízzel vagy csontlével.

3

Felkarikázzuk a virslit és 1 ek. olajon átpirítjuk.

4

A zabpehelylisztet szárazon, enyhén színesre pirítjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz és belevegyítjük a zúzott fokhagymát is, ezzel habarjuk a levest.

5

Amikor a káposzta megpuhult, hozzákeverjük a leveshez a tejfölt és pár percig összeforraljuk, ekkor morzsoljuk hozzá a majoránnát.

6

Pirított virsli karikákkal fogyasztjuk.