Hideg körte krémleves

A hideg leveseket őrölt fűszerekkel ízesítjük, majd a kész levest lehetőség szerint néhány órát vagy akár egy éjszakát is a hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

4 főre
 8 darab közepes körte tisztítva (70 dkg)
 1 darab citrom reszelt héja
 4 darab Körte ízű filteres tea
 2 dl habtejszín
 édesítőszer
 szegfűszeg ízlés szerint
 fahéj, ízlés szerint

1

A körtéket meghámozzuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk egy turmixgépbe tesszük. Felöntjük 8 dl lehűtött, ízesítetlen körteteával, Hozzáadjuk a citrom héját, a tejszínt, az őrölt fűszereket és az édesítőszert, összeturmixoljuk.

2

Lehűtjük. Tálaláskor a kiszedett levest megszórjuk fahéjjal.