Joghurtos padlizsánsaláta

Joghurtos padlizsánsaláta, vagy más néven török padlizsánsaláta.

3 főre
 3 darab padlizsán (75 dkg)
 7 gerezd fokhagyma
 5 dl görög joghurt
 2 evőkanál olaj
 1 evőkanál olívaolaj
 0,50 teáskanál őrölt római kömény
 0,50 darab citrom
 1 gal friss petrezselyem
 só, bors ízlés szerint
 pirított pisztácia vagy fenyőmag (opcionális!)

1

A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 2 evőkanál olajjal.

2

180°C-os sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citrom levét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olíva olajat.

3

Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával vagy fenyőmaggal (opcionális!) és aprított friss petrezselyemmel tálaljuk.