Print Options:

Joghurtos padlizsánsaláta

Hozzávalók1 adag

Joghurtos padlizsánsaláta, vagy más néven török padlizsánsaláta.

Joghurtos padlizsánsaláta

3 főre
 3 darab padlizsán (75 dkg)
 7 gerezd fokhagyma
 5 dl görög joghurt
 2 evőkanál olaj
 1 evőkanál olívaolaj
 0,50 teáskanál őrölt római kömény
 0,50 darab citrom
 1 gal friss petrezselyem
 só, bors ízlés szerint
 pirított pisztácia vagy fenyőmag (opcionális!)
1

A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 2 evőkanál olajjal.

2

180°C-os sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citrom levét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olíva olajat.

3

Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával vagy fenyőmaggal (opcionális!) és aprított friss petrezselyemmel tálaljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre (pirított pisztácia nélkül)


Mennyiség adagonként
Kalória 271
% Napi érték *
Zsír 27g42%
Szénhidrát 26.5g9%
Fehérje 9.5g19%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése