Kéksajttal töltött körte

A kéksajttal töltött körte ideális előételként, akár egy ünnepi menüben is. Körülbelül 10 perc alatt elkészíthető.

4 főre
 2 darab érett, vastag héjú körte (20 dkg)
 8 dkg Rokfort sajt
 5 dkg dióbél
 1 evőkanál habtejszín
 1 evőkanál vörös portói bor
 1 szál újhagyma
 só, bors

1

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

2

A sajtot egy keverőtálba morzsoljuk. A diót durván felaprítjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük és a sajthoz adjuk.

3

A körtéket hosszában félbevágjuk, a magházat kivájjuk. Óvatosan a körte húsát is kikaparjuk, úgy, hogy a héját ne sértsük meg.

4

A körtehúst egy késsel durván felaprítjuk és a sajthoz keverjük. Ebbe a töltelékbe forgatjuk a tejfölt és a portóit is, majd ízlés szerint borsozzuk.

5

A kapott masszával a körte csónakokat megtöltjük. Tepsire tesszük, és sütjük 5-8 percig vagy addig amíg a sajt el kezd olvadni.

TIPP
6

Melegen vagy langyosan például rukkola saláta mellé tálaljuk.