Print Options:

Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók1 adag

A hagyományos recept diétásan elkészítve

Kelkáposzta főzelék

3 főre
 1 kg kelkáposzta
 30 dkg tisztított burgonya
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál durumliszt
 2 evőkanál olaj
 köménymag
 só, bors (pirospaprika)
1

A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Takaréklángon puhára főzzük.

2

Közben elkészítjük a rántást. A lisztet az olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a főtt káposztához.

3

Hozzáadjuk a főzelékhez a megpucolt, átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és forrástól számítva még néhány perc alatt összefőzzük.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 297
% Napi érték *
Zsír 7.9g13%
Szénhidrát 39g13%
Fehérje 15.3g31%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings