Korhely leves

ízletes, gazdag, savanyú káposztából készülő fogás jót tesz a gyomornak...

6 főre
 30 dkg sertés comb (füstölt)
 25 dkg csípős kolbász
 50 dkg savanyú káposzta
 2 nagy fej (20 dkg) vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 2 dl 12%-os tejföl
 4 evőkanál paprikakrém
 2 evőkanál durum liszt
 2 teáskanál őrölt fűszerkömény
 2 teáskanál fűszerpaprika
 3 darab babérlevél
 1 gal kapor
 só, bors ízlés szerint

1

3–3,5 liter enyhén sós vízben feltesszük főni a combot a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát és a kolbászt. A káposztát is összevágjuk kissé.

2

Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc, kuktában 20’), elkészítjük a rántást: olajon vöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a durumliszttel simára keverjük.

3

Levonjuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzákeverjük a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.

4

Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntünk, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Tálalás előtt belekeverhetünk zsenge kaprot.