Kukoricasaláta hamis majonézzel

Tojásmentes, hamis majonézes kukorica saláta

3 főre
 285 g vagy 1 doboz cukrozatlan! kukoricakonzerv vagy fagyasztott kukorica
 5 dkg lilahagyma
A hamis majonézhez
 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
 1 teáskanál mustár
 150 g 12%-os tejföl
 ízlés szerint: őrölt bors, édesítő, só, citromlé

1

Megtisztítjuk, felkarikázzuk a hagymát, a konzervkukoricáról leöntjük a levét, s az egészet egy tálba helyezzük.

2

Egy másik edényben elkészítjük a hamis majonézt. A tejfölbe olajat, mustárt, borsot és édesítőt keverünk, majd citromlével savanyítjuk.

3

Ráöntjük a kukoricára és az öntettel együtt óvatosan átforgatjuk. Hűtőben néhány órát állni hagyjuk.

4

Tálaláskor a tetejére petrezselyemzöldet vagy lilahagymát rakhatunk.