Lenmagos lepény

Meglepően ízletes, pillanatok alatt elkészíthető. Sütés után napokig eláll a hűtőben.

24 szelet
 250 g lenmagliszt
 120 g lágy zabpehely
 1 lb
 1 lb szódabikarbóna
 2 evőkanál olaj
 1 pohár víz (250 ml)
 6 darab tojás
 (magok a tetejére, pl. szezámmag)

1

Egy nagy tálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és az olajat. Melegítsük elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.

2

Kézi robotgéppel verjük habosra a tojásokat, majd öntsük hozzá a lenmagos keverékhez.

3

A jól összekevert masszát osszuk szét és simítsuk el két tepsibe. Késsel vágjuk 12 szeletre mindkét tepsi tartalmát, így készen könnyen eltörhetőek lesznek.

4

Süssük 30 percig 180°C-on légkeveréses sütőben.

FIGYELEM! FONTOS!
5

Fontos, hogy a lepény fogyasztása mellett vagy közvetlenül utána, sokat igyunk, mert az ilyen magas rosttartalmú étel folyadék nélkül extrém esetben bélelzáródást okozhat!