Magos-ropogós

Akár mártogatós mellé vagy önmagában is fogyaszthatjuk

 200 g lenmag
 60 g szezámmag
 60 g napraforgómag
 só, víz

1

A lenmagot egy tálba öntjük, megsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Elkevergetjük 1-2 percig, így beissza a folyadékot és kioldódik a növényi nyálkatartalma, mely össze fogja tartani az egész masszát.

2

Beleszórjuk a többi magot, és még egyszer átkeverjük. (Adhatunk bele tökmagot, fenyőmagot, de akár puffasztott amarantot is.)

3

Ha összeállt (esetleg még adhatunk hozzá néhány teáskanál vizet) sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a magmasszát és vékonyra lapítjuk egy vizezett kanál segítségével.

4

Sütőben 160 °C-on, kb. 15 perc alatt készre szárítjuk/pirítjuk. Feltördeljük és akár mártogatós mellé vagy önmagában fogyasztjuk.