Mákos túrógombóc vanília öntettel

Könnyed túrógombóc mákba forgatva.

20 db
A gombócokhoz
 0,50 kg zsírszegény tehéntúró
 2 evőkanál zabkorpa
 1 darab tojás
 édesítő és só – ízlés szerint
Az öntethez
 40 g vaníliás pudingpor (főzni való)
 7 dl tej
 édesítő
A hempergetéshez
 10 dkg darált mák, porédesítővel keverve

1

A túrót a hozzávalókkal összekeverjük, hogy homogén legyen. Amíg ez a massza áll, elkészítjük az öntetet.

2

A pudingport édesítővel elvegyítjük és kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet melegíteni kezdjük és ehhez adjuk az előbbiekben elkevert pudingport. Ezt folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

3

A túrós masszából 20 db gombócot formázunk és lobogó sós vízben kifőzzük (miután feljönnek a víz tetejére még kb. 3 perc).

4

A gombócokat tálkába szedjük, édesítős mákba hempergetjük majd 2 db-onként 0,7 dl vanília öntettel meglocsolva tálaljuk.