Print Options:

Mákos túrógombóc vanília öntettel

Hozzávalók1 adag

Könnyed túrógombóc mákba forgatva.

Mákos túrógombóc vanília öntettel

20 db
A gombócokhoz
 0,50 kg zsírszegény tehéntúró
 2 evőkanál zabkorpa
 1 darab tojás
 édesítő és só – ízlés szerint
Az öntethez
 40 g vaníliás pudingpor (főzni való)
 7 dl tej
 édesítő
A hempergetéshez
 10 dkg darált mák, porédesítővel keverve
1

A túrót a hozzávalókkal összekeverjük, hogy homogén legyen. Amíg ez a massza áll, elkészítjük az öntetet.

2

A pudingport édesítővel elvegyítjük és kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet melegíteni kezdjük és ehhez adjuk az előbbiekben elkevert pudingport. Ezt folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

3

A túrós masszából 20 db gombócot formázunk és lobogó sós vízben kifőzzük (miután feljönnek a víz tetejére még kb. 3 perc).

4

A gombócokat tálkába szedjük, édesítős mákba hempergetjük majd 2 db-onként 0,7 dl vanília öntettel meglocsolva tálaljuk.

Tápanyagtartalom

adag 1 (2 db gombóc mákba forgatva, 0,7 dl öntettel)


Mennyiség adagonként
Kalória 277.2
% Napi érték *
Zsír 5.85g9%
Szénhidrát 12g4%
Fehérje 12g24%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése