Meggyleves zabpehellyel sűrítve

Fanyar, mégis kellemesen édes, frissítő leves

5 főre
 1 kg magozott meggy (fagyasztott vagy friss)
 0,50 darab kezeletlen héjú citrom
 1 rúd egész fahéj
 5 dkg zabpehely
 3 dl sovány tejföl
 szegfűszeg
 édesítőszer (energiamentes)
 csipet só

1

Egy lábasban kb. 1 liter vizet fel teszünk forrni. Beletesszük a fűszereket: darabolt citrom, szegfűszeg, fahéj, édesítő, 1 csipet só.

2

Forrásig melegítjük, ekkor hozzáadjuk a meggyet.

3

Amíg ez felforr a zabpelyhet a tejföllel homogén állagúra mixeljük.

4

A forró levesből kis adagokban hozzáteszünk a tejfölös habaráshoz, majd a tűzről lehúzott levesbe visszaöntjük a keveréket és még forralunk rajta egyet röviden.