Print Options:

Meggyleves zabpehellyel sűrítve

Hozzávalók1 adag

Fanyar, mégis kellemesen édes, frissítő leves

Meggyleves zabpehellyel sűrítve

5 főre
 1 kg magozott meggy (fagyasztott vagy friss)
 0,50 darab kezeletlen héjú citrom
 1 rúd egész fahéj
 5 dkg zabpehely
 3 dl sovány tejföl
 szegfűszeg
 édesítőszer (energiamentes)
 csipet só
1

Egy lábasban kb. 1 liter vizet fel teszünk forrni. Beletesszük a fűszereket: darabolt citrom, szegfűszeg, fahéj, édesítő, 1 csipet só.

2

Forrásig melegítjük, ekkor hozzáadjuk a meggyet.

3

Amíg ez felforr a zabpelyhet a tejföllel homogén állagúra mixeljük.

4

A forró levesből kis adagokban hozzáteszünk a tejfölös habaráshoz, majd a tűzről lehúzott levesbe visszaöntjük a keveréket és még forralunk rajta egyet röviden.

Tápanyagtartalom

adag 1


Mennyiség adagonként
Kalória 351.1
% Napi érték *
Zsír 4.9g8%
Szénhidrát 19.37g7%
Fehérje 3.2g7%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Összes engedélyezése