Paprikás krumpli

Jellegzetes magyaros egytálétel

4 főre
 80 dkg nyári burgonya
 15 dkg kolbász (jó minőségű szárazkolbász)
 10 dkg vöröshagyma
 4 evőkanál olaj
 2 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
 só, bors (frissen őrölt) ízlés szerint

1

A megtisztított krumplit felkockázzuk, a hagymát is apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2

Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.

3

Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beleadjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre. (kuktában is készíthetjük – ekkor gyorsabban készen van).

4

Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.