Print Options:

Paprikás krumpli

Hozzávalók1 adag

Jellegzetes magyaros egytálétel

Paprikás krumpli

4 főre
 80 dkg nyári burgonya
 15 dkg kolbász (jó minőségű szárazkolbász)
 10 dkg vöröshagyma
 4 evőkanál olaj
 2 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
 só, bors (frissen őrölt) ízlés szerint
1

A megtisztított krumplit felkockázzuk, a hagymát is apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2

Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.

3

Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beleadjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre. (kuktában is készíthetjük – ekkor gyorsabban készen van).

4

Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.

Tápanyagtartalom

Mennyiség adagonként
Kalória 391.7
% Napi érték *
Zsír 18.9g30%
Szénhidrát 38.9g13%
Fehérje 11.1g23%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.