Paradicsomos pesto

A pestót legtöbben mint tészta mártást ismerik, pedig felhasználása ennél sokkal több rétegű. Húsokkal, salátákkal, zöldségekkel is remekül párosítható, ráadásul még tartósítható is. A paradicsom és pesto verhetetlen párosítás!

 20 dkg olajban eltett szárított paradicsom
 1 darab paradicsom (kb 6 dkg)
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál rozmaring
 2 evőkanál reszelt parmezán
 1 evőkanál fenyőmag
 1,50 dl extra szűz olívaolaj
 

1

Az olajban eltett szárított paradicsomokat csepegtessük le, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.

2

Adjuk hozzá a hámozott és feldarabolt paradicsomot (csak a húsát, a leveses részét és a magokat ne), vagy a paradicsom pürét, valamint a többi alapanyagot.

3

A gép segítségével pépesítsünk, az olívaolajat csak fokozatosan adjuk hozzá.

4

TIPP: A paradicsomos pesto recept több alkalomra is elegendő. Fagyasszuk le a felesleget és mélyhűtőbe tároljuk.