Párolt lilakáposzta – köret

Tökéletes választás szárnyasok mellé

2 főre
 1 fej (60 dkg) káposzta
 5 dkg vöröshagyma
 1 dl száraz vörösbor
 2 evőkanál olaj
 1 darab babérlevél
 2 teáskanál almaecet
 1 késhegynyi bors
 1 dash őrölt kömény
 édesítő
 

1

A káposzta torzsát kivágjuk, leveleit vékony csíkokra vágjuk, kicsit besózzuk, 15–20 percig állni hagyjuk.

2

Addig a hagymát apróra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt.

3

A káposztát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Fűszerezzük babérral, köménnyel, borssal, majd meglocsoljuk, a vörösborral.

4

Kb. 50 percig pároljuk, de mielőtt kész az almaecetet is hozzáadjuk. Még pár percig lefedve melegítjük.