Print Options:

Párolt lilakáposzta – köret

Hozzávalók1 adag

Tökéletes választás szárnyasok mellé

Párolt lilakáposzta – köret

2 főre
 1 fej (60 dkg) káposzta
 5 dkg vöröshagyma
 1 dl száraz vörösbor
 2 evőkanál olaj
 1 darab babérlevél
 2 teáskanál almaecet
 1 késhegynyi bors
 1 dash őrölt kömény
 édesítő
 
1

A káposzta torzsát kivágjuk, leveleit vékony csíkokra vágjuk, kicsit besózzuk, 15–20 percig állni hagyjuk.

2

Addig a hagymát apróra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt.

3

A káposztát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Fűszerezzük babérral, köménnyel, borssal, majd meglocsoljuk, a vörösborral.

4

Kb. 50 percig pároljuk, de mielőtt kész az almaecetet is hozzáadjuk. Még pár percig lefedve melegítjük.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 140
% Napi érték *
Zsír 10.5g17%
Szénhidrát 48.1g17%
Fehérje 3.6g8%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings