Répatorta

Omlós répatorta, akár ünnepi alkalmakra is.

12 szelet
 4 darab közepes tojás
 16 dkg eritrit
 40 dkg sárgarépa
 4 dkg 60% zsírtartalmú margarin
 20 dkg teljes őrlésű liszt + egy késhegynyi szódabikarbóna
 1,50 mokkáskanál fahéj, őrölt szerecsendió és őrölt szegfűszeg
 Ízlés szerint dió, mogyoró vagy egyéb olajos magvak (ezek tápértéke nincs beleszámolva a recept tápanyagtartalmába)

1

A tojás sárgáját az eritrittel kikeverjük, a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával elvegyítjük.

2

A két keverékünket összeöntjük és ehhez adjuk a reszelt sárgarépát, majd a felvert tojások fehérjét.

3

A kivajazott, kilisztezett 24 cm-es kapcsos tortaformába még nagyon vékonyan zsemlemorzsát szórunk, így öntjük bele az előbb kapott masszát.

4

180 fokon, 70 percig sütjük.