Diabéteszben fontos figyelni a ribizli szénhidrát tartalmára, mely gyorsan felszívódó – ezért beszámítandó a napi szénhidrát bevitelbe.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaforma alját és oldalát sütőpapírral béleljük.
A tojásokat habverővel habosra keverjük az eritrittel, majd belekanalazzuk az olajat és a vizet is. A sütőporos zabpehelylisztet is óvatosan beleforgatjuk, majd kb 30–35 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl.
A krémhez a ribizlit megmossuk, lecipkázzuk, és előfőzzük, majd szitán átnyomjuk (a héjától, illetve a magoktól megfosztjuk) és kihűtjük. A felét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zselatint és felfőzzük. A másik felét habverő segítségével kikeverjük az eritrittel, és a tejföllel. Amikor a zselatinos ribizli már langyos, akkor hozzákeverjük a tejfölös részhez. Közben felverjük habbá a tejszínt és ezt is a ribizlis keverékhez adjuk.
A tésztát visszatesszük a tortaformába, utána óvatosan ráöntjük a krémet, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tálalás előtt egy éles késsel körbevágjuk a tortát, a tetejére pedig ribizliszemeket teszünk.