Édes krémfinomság, amely még egészséges is. A chia magok elegendő rostot, vitaminokat és ásványi anyagot nyújtanak.
A kókusztejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás nyírfacukrot, majd kevergetve forráspontig melegítjük.
Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a chia magot, ízlés szerinti édesítőt, és hozzá reszeljük a citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.
A poharakba rakunk apróra vágott mogyorót, és rákanalazzuk a pudingot.
Legalább három-négy órára hűtőbe rakjuk, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a pohárkrémet a hűtőből, majd ízlés szerint megszórjuk ribizliszemekkel. (Más gyümölccsel is kínálható.)