Ribizlis chia puding

Édes krémfinomság, amely még egészséges is. A chia magok elegendő rostot, vitaminokat és ásványi anyagot nyújtanak.

4 főre
 5 dkg kókuszreszelék
 5 dkg fekete ribizli
 4 dl kókusztej
 4 dkg chia mag
 2 csomag vaníliás nyírfacukor
 2 evőkanál mogyoró
 0,50 darab citrom
 édesítőszer

1

A kókusztejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás nyírfacukrot, majd kevergetve forráspontig melegítjük.

2

Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a chia magot, ízlés szerinti édesítőt, és hozzá reszeljük a citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.

3

A poharakba rakunk apróra vágott mogyorót, és rákanalazzuk a pudingot.

4

Legalább három-négy órára hűtőbe rakjuk, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

TIPP
5

Tálalás előtt kivesszük a pohárkrémet a hűtőből, majd ízlés szerint megszórjuk ribizliszemekkel. (Más gyümölccsel is kínálható.)