Sonkás gombával töltött kaliforniai paprikák

A kaliforniai paprikából többféle színűt is használhatsz, akár tojással is tölthető.

2 főre
 2 darab kaliforniai paprika (15 dkg)
 8 dkg light sajt – 8 szeletre vágva
 30 dkg csiperke gomba
 2 evőkanál olaj
 10 dkg sovány sonka
 só, bors, fokhagyma granulátum

1

A paprikákat megmossuk, felezzük, kicsumázzuk és egyenként „kibéleljük” egy-egy lapkasajttal.

2

A gombát megmossuk, aprítjuk és az olajon sóval megpirítjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk a gombához, borsozzuk, fokhagymázzuk.

3

Ezzel az ízletes keverékkel megtöltjük a paprikákat, majd egy másik lapkasajttal lefedjük a „paprikacsónakokat”.

4

A sütőt 160 fokra előmelegítjük és kb. 20–25 perc alatt megsütjük.