Print Options:

Sonkás gombával töltött kaliforniai paprikák

Hozzávalók1 adag

A kaliforniai paprikából többféle színűt is használhatsz, akár tojással is tölthető.

Sonkás gombával töltött kaliforniai paprikák

2 főre
 2 darab kaliforniai paprika (15 dkg)
 8 dkg light sajt – 8 szeletre vágva
 30 dkg csiperke gomba
 2 evőkanál olaj
 10 dkg sovány sonka
 só, bors, fokhagyma granulátum
1

A paprikákat megmossuk, felezzük, kicsumázzuk és egyenként „kibéleljük” egy-egy lapkasajttal.

2

A gombát megmossuk, aprítjuk és az olajon sóval megpirítjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk a gombához, borsozzuk, fokhagymázzuk.

3

Ezzel az ízletes keverékkel megtöltjük a paprikákat, majd egy másik lapkasajttal lefedjük a „paprikacsónakokat”.

4

A sütőt 160 fokra előmelegítjük és kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

Tápanyagtartalom

adag 1 főre


Mennyiség adagonként
Kalória 329
% Napi érték *
Zsír 16.3g26%
Szénhidrát 8.1g3%
Fehérje 31.4g63%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.