Spenótos túrógombóc

Gyorsan elkészíthető egytálétel.

2 főre
 20 dkg spenót levél
 25 dkg tehéntúró
 7 dkg parmezán sajt
 3 dkg vaj
 1 darab tojássárgája
 1 evőkanál (csapott) búzadara
 3 evőkanál (púpozott) finomliszt
 2 csipet szerecsendió (elhagyható)
 só, bors ízlés szerint

1

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy vízzel kiöblített lábasba tesszük, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.

2

Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán felaprítjuk.

3

A túrót villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Majd a spenótot is. Jól elkeverjük a masszát, és legalább egy órát hagyjuk állni.

4

Főzővizet forralunk és enyhén megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük főni. Akkor van készen, ha feljön a víz felszínére.
A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük.

5

Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.

6

Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.