Gyorsan elkészíthető egytálétel.
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy vízzel kiöblített lábasba tesszük, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.
Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán felaprítjuk.
A túrót villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Majd a spenótot is. Jól elkeverjük a masszát, és legalább egy órát hagyjuk állni.
Főzővizet forralunk és enyhén megsózzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük főni. Akkor van készen, ha feljön a víz felszínére.
A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.