Spenóttal és tofuval töltött gombafejek

Vendégváró falatkának is kiválóak ezek a spenóttal és tofuval töltött gombafejek.

2 főre
 4 darab nagyobb gombafej (kb. 35 dkg)
 50 dkg spenótlevél
 25 dkg füstölt tofu
 2 gerezd fokhagyma
 5 dkg lilahagyma
 0,50 gal petrezselyem
 4 evőkanál olaj
 fűszerek (só, bors, stb.) – ízlés szerint
 sörélesztőpehely (opcionális)

1

A friss spenótot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd olajon pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymát aprítunk bele.

2

Amikor összeesnek a levelek, beledobjuk a kockákra vágott tofut és az egészet kavargatjuk még 3 percig.

3

Ezután hagyjuk kihűlni, majd rakunk még bele felkockázott lilahagymát és felvágott petrezselymet. A tofukat villával összetörjük, az egészet jól összekeverjük. Ez a töltelék.

4

A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, a szárakat kivágjuk és félrerakjuk. A gombafejeket olíva olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd púposra töltjük a töltelékkel.

5

A gombákat tepsibe rakjuk, megszórjuk sörélesztőpehellyel sajt helyett, és 10–20 perc alatt megsütjük.