Sültpaprika krémleves

Egy igazi nyári különlegesség. Tálalhatjuk melegen, de hűtve is kiváló.

2 főre
 0,50 kg kápia paprika
 3 dl csirke alaplé
 5 dkg salottahagyma
 1 gerezd fokhagyma
 1 dl 12%-os tejföl
 1 evőkanál olívaolaj
 só és frissen őrölt bors ízlés szerint

1

A paprikát, megmosva, félbevágva, kicsumázva 160 fokon megsütjük (kb. 25–30 perc ).Megjegyzés: ha zacskóba tesszük 10 percre, könnyebb eltávolítani a héját.

2

A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon átpirítjuk és felöntjük az előre elkészített alaplével. Ha felforrt, beletesszük a kikapart sült paprika húsát.

3

Botmixerrel pépesítjük és a tejfölt hozzáadjuk.

4

A tűzhelyre visszatéve még sóval, borssal ízesítjük és kiforraljuk.