Karfiol alapú diétás pizza.
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük és késes aprítóban rizsszem méretűre daráljuk. A darálékot sütőpapírra szétoszlatva előmelegített sütőbe tesszük 5-6 percre. (Ekkor a karfiol kissé megpárolódik).
Kivesszük, és egy konyharuha segítségével a karfiol aprítékból kicsavarjuk a felesleges folyadékot. (A nedvesség a szöveten keresztül kicsorog).
Ebbe a darabos alapba tesszük a tojásokat, a reszelt sajtot és a fűszereket. A kapott masszát formára lapogatjuk egy sütőpapírral bélelt sütőtepsin, és kb. 15 percre a 170 fokos sütőbe toljuk, alul-felül sütő módban.
Amikor ez megpirul, paradicsompürével megkenjük és rákarikázzuk a mozzarellát valamint megszórjuk a maradék sajttal. Így még kb. 10 percig tovább sütjük.