Szénhidrát-csökkentett karfiol pizza

Karfiol alapú diétás pizza.

3 főre
Az alaphoz
 1 darab közepes fej karfiol (60 dkg)
 2 darab tojás
 10 dkg reszelt sovány sajt
 oregánó, bazsalikom, fokhagyma granulátum, só
A feltéthez
 80 g paradicsompüré
 10 dkg light mozzarella
 5 dkg sovány reszelt sajt

1

A megmosott karfiolt rózsáira szedjük és késes aprítóban rizsszem méretűre daráljuk. A darálékot sütőpapírra szétoszlatva előmelegített sütőbe tesszük 5-6 percre. (Ekkor a karfiol kissé megpárolódik).

2

Kivesszük, és egy konyharuha segítségével a karfiol aprítékból kicsavarjuk a felesleges folyadékot. (A nedvesség a szöveten keresztül kicsorog).

3

Ebbe a darabos alapba tesszük a tojásokat, a reszelt sajtot és a fűszereket. A kapott masszát formára lapogatjuk egy sütőpapírral bélelt sütőtepsin, és kb. 15 percre a 170 fokos sütőbe toljuk, alul-felül sütő módban.

4

Amikor ez megpirul, paradicsompürével megkenjük és rákarikázzuk a mozzarellát valamint megszórjuk a maradék sajttal. Így még kb. 10 percig tovább sütjük.