Tárkonyos-citromos filézett csirkecomb rizzsel

Gluténérzékeny étrendi ajánlás

4 főre
 4 darab filézett csirkecomb (kb. 40 dkg)
 4 dkg margarin
 0,50 darab citrom
 0,50 dl száraz fehérbor
 1 dl főzőtejszín
 20 dkg rizs (barna, vagy rizskeverék)
 tárkony
 konyhasó

1

A csirkehúst, ha szükséges, vékonyabb szeletbe vágjuk, enyhén megsózzuk, , majd a felmelegített margarinon mindkét oldalát hirtelen átsütjük.

2

A hússzeleteket megszórjuk apróra összevágott tárkonnyal, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, és citromlevet. Felöntjük a borral, és fedő alatt puhára pároljuk.

3

A hússzeleteket előmelegített tálra félretesszük.

4

A húslét felforraljuk, és a tejszínt belekeverve összemelegítjük.

5

A hússzeleteket a mártással leöntve, rizskörettel tálaljuk.