Tészta saláta

Gluténérzékeny étrendi ajánlás - csicseriborsóból készült tésztával

4 főre
 25 dkg orsó tészta (csicseriborsóból)
 15 dkg salátakeverék(jégsaláta, lollo, radicchio stb.)
 10 dkg uborka
 4 darab koktél paradicsom (kb. 6 dkg)
 24 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál olaj
 folyékony édesítőszer
 konyhasó

1

A tésztát enyhén sós vízben – melybe tettünk egy evőkanál olajat – főzzük a tájékoztatóban megadott időpontig, majd szűrjük le, tegyük egy nagyobb tálba, és hagyjuk kihűlni. Míg hűl, többször keverjük meg óvatosan, hogy a tészta ne ragadjon össze.

2

A kihűlt tésztához adjuk hozzá a salátakeveréket és a cikkekre vágott uborkát. Locsoljuk meg ízlés szerinti mennyiségű balzsamecettel, folyékony édesítőszerrel.

3

Óvatosan keverjük össze a salátát, és érleljük össze hűtőszekrénybe, kb. ½-1 órát.

4

Osszuk el a salátát négy tányéron, és díszítsük a negyedekbe vágott paradicsommal.

5

Tipp: Köretként tálalható sült húsokhoz.