Nagyon kellemes, üdítő citromos íze lesz.
A tököt meghámozzuk, és legyaluljuk – gyalult fagyasztott tökkel könnyebb, mert ezt a lépést kihagyjuk és csak kiolvasztjuk.
A citromok héját megsikáljuk, ezután pedig 2-3 mm-es szeletekre, azokat pedig csíkokra vágjuk.
0,5 dl vízzel „szirupot” főzünk az édesítővel, majd ha forr, beletesszük a citromot és kevergetve kb. 10 percig együtt főzzük.
Hozzáadjuk a gyalult tököt, és állandó kevergetés közben még 10 percig főzzük. Átturmixoljuk és még egyszer felforraljuk.
Forrón kisebb, sterilizált üvegekbe tesszük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Frissen a hűtőben eláll 3-4 napig.
Energia: 197,8 Kcal
Fehérje: 8,5 g
Zsír: 1 g
Szénhidrát: 32,2 g